Get Adobe Flash player

Mivel zenész család vagyunk, már a családi házunk építését úgy terveztük, hogy a hangszereinek megfelelő környezetben való tárolása és használata megoldott legyen. Ez a helyiség 10 évig próbateremként, gyakorlószobaként szolgált, azonban kisebb átalakítással könnyedén ki lehetett alakítani itt egy hangstúdiót. Ennek ideje akkor jött el, amikor 2011-ben egy igazán jó minőségű hangszert sikerült vásárolni.

A Yamaha C7-es koncertzongora valósággal lázba hozott bennünket, hogy különleges, minőségi hangját a gyakorláson kívül hangfelvételkészítésre is hasznosítsuk, főként, hogy előadóművészként ismerve a helyzetet tisztában voltunk vele, hogy elég kevés olyan hazai hangstúdió működik, ahol minőségi "élő" zongora áll rendelkezésre, és ahol az árak is megfizethetőek. A hangstúdió építésének egyik elsődleges célja az volt, hogy akár a zenét tanuló fiatalok, diákok számára is elérhetővé váljon a stúdiómunka. Néhány hónap alatt befejeződtek a munkálatok, s közel jutottunk az üzemképes állapothoz. Mindeközben sor került a zongora mechanikájának igényes felújítására, majd második ütemben a teljes húrozat és a hangolószegek vadonat újra cserélése is megvalósulhatott. A hangszerész mesterek hozzáértő munkája által - és a hangszer kivételes képességeinek köszönhetően - olyan hangszer állt már a rendelkezésünkre, amelyik az ország bármelyik koncerttermében vagy stúdiójában, bármilyen feladatban biztosan megállná a helyét.

A technika teljes kiépítése után 2012 tavaszán elkezdődhettek a próbafelvételek, majd néhány klasszikus szólista után hamarosan az első jókedvű és fiatal jazzegyüttes is megérkezett stúdiónkba, munkájukat immár egy új Pearl dobfelszerelés is segítette. Azóta már számos más felállásban, többek között különböző műfajban jeleskedő énekesekkel is készültek felvételek, sőt narrációs munkák, videoklip felvétel, idegennyelvi tankönyvek hanganyaga is készült már nálunk.


Legfrissebb híreink

  • A XI. Crescendo Nyári Akadémia két tehetséges fiatal résztvevőjét, a hegedűs Kruchió Esztert és a fuvolista Kruchió Rebekát ajándék hangfelvétel készítésével szponzorálja a Stella Hangstúdió
  • A II. Országos Jazz-zenei Versenyt szponzoráltuk. Demo hangfelvételt nyertek: Velsz Kristóf zenekara (Pikéthy Művészeti Iskola), Magda Balázs zenekara (Bartók ZSZKI) és Jónás Rezső (Egressy ZSZKI). Gratulálunk! Bővebb infó itt


Elérhetőség:

Dominkó István stúdióvezető +3630/2366822

dominkoistvan@gmail.com